Metodologia

El lloc

Les classes es duen a terme en una aula acollidora i funcional, apta per a només cinc alumnes i amb llum natural. Està equipada amb una pissarra digital d’última generació i conté una gran quantitat de recursos d’aprenentatge.  

La trobareu a Montbrió del Camp, a la segona planta del carrer de la Riera número 14, entre l’ajuntament i el mercat.

  

Ofereixo classes d’anglès amb llibre de text, amb el suport d’una pissarra digital i amb grups molt reduïts.

Tard o d’hora es presentarà l’opció de presentar-se a un examen oficial, pel que treballem des del primer dia per a preparar aquesta opció, si és que acaba arribant.

Fem debats i converses, redaccions, vocabulari, gramàtica i listenings, tot per igual.

 

Motivo la parla amb activitats concretes i corregeixo la pronunciació mentre s’agafa fluïdesa. Les classes són en anglès, e v i d e n t m e n t ! I m’esforço perquè la llengua vehicular al centre sigui únicament l’anglès. 

També, anar traduint frases i petits texts és bàsic per anar desxifrant el significat de cada paraula, veure’n les equivalències i entendre l’estructura del llenguatge.

Som una acadèmia d’escriptura: aprendrem i perfeccionarem la redacció de cartes, correus electrònics, assaigs ben estructurats, informes de qualitat i relats originals.

Entrenarem l’escolta activa i l’atenció prolongada per obtenir informació precisa en talls d’àudio de formats variats.

I IMPACT és també una escola de debat. Assajarem preses de decisions, l’aproximació a un acord o l’acceptació del desacord. Adquirirem l’hàbit d’analitzar temes i situacions extraient-ne avantatges i inconvenients de forma sistemàtica.

Conceptes

Per la raó que sigui, hi ha conceptes que sembla que no acabin de quedar mai clars del tot i formen part de la base de l’idioma, són els pilars a partir dels quals anirem afegint el coneixement posterior. Crec que no es pot seguir amb l’aprenentatge fins que aquests conceptes no estiguin clars i ben definits.

 

Aquesta és la meva idea inicial i la seguiré sempre i quan els resultats acompanyin a l’escola o l’institut. Si van endarrerits o algun alumne suspèn, farem exercicis de reforç en continu: assaig i error i treballar-ho fins crear automatismes que esdevinguin una lògica natural.

LA MEVA PROPOSTA

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA – PLA D’ESTUDI – Curs i llibre de text

1r d’ESO – Close-up B1.

2n d’ESO – Close-up B1+ – Nivell equivalent al Preliminary de Cambridge English.

3r d’ESO – Close-up B2.

4t d’ESO – Spotlight on FCE – Preparació del Cambridge English: First for schools.

1r de BAT o CFGM – Close-up C1.

2n de BAT o CFGM – Spotlight on CAE – Preparació del Cambridge English: Advanced.

Aquest pla d’estudi es pot considerar, amb molta feina i esforç. Una alternativa menys ambiciosa és preparar el First Certificate a 1r o a 2n de BAT.

ADULTS

Em sap greu, però NO tinc grups d’adults. En vaig tenir els tres primers anys i, per raons ben diverses, molt pocs grups van acabar el curs.

“Tot el propòsit de l’educació és transformar els miralls en finestres.”

Sydney J. Harris – Periodista i escriptor

– “The whole purpose of education is to turn mirrors into windows.”